Semesterbyn

I december 2006 upptäckte vi en under många år övergiven liten småländsk skogsby. “Vilket smultronställe!” tänkte vi rent intuitivt men förståd snart också pluspoängen med närheten till Astrid Lindgrens Vimmerby, Katthult, Bullerby, Nils Holgerssons värld och en rad andra spännande utflyktsmål och sevärdheter.

Efter omfattande ombyggnations- och renoveringsarbeten utvecklades Lilla Sverigebyn till en härlig semesteranläggning. Hållbarhetstanken, ekologi som är samverkan mellan natur, djur och människa och en vegansk livsstil spelar en viktig roll här i byn sedan vi 2011 blev Sveriges första veganska semesterby. I år tar vi emellertid enbart få gäster emot eftersom ett annat projekt har utvecklats i Lilla Sverigebyn, nämligen Sveriges första veganska familjedaghem som vi vill kunna lägga allt fokus på. Se mer på www.dagmammavimmerby.se
Är du intresserad i att driva/köpa Lilla Sverigebyn, hör av dig!

Lilla Sverigebyn består av tre före detta typiska småländska bondgårdar och ligger mitt i en sagolik skog och öppet landskap endast en mil ifrån Vimmerby. Ån och sjöar kan nås med en liten skogspromenad, med våra gratiscyklar eller med några minuters bilfärd. Stångån lämpar sig för kanotturer och det finns fina badplatser i området. Den lugna naturen runtomkring passar perfekt för vila och återhämtning!

Namnet “Lilla Sverigebyn” gav vi vår by då den med sina faluröda träbyggnader och vita detaljer återspeglar den traditionella svenska byggstilen som är så typiskt för Sverige.
Våra gäster kan på detta sätt njuta av charmen från gångna tider utan att behöva avstå från moderna bekvämligheter.

I Lilla Sverigebyn erbjuder vi olika boendealternativ. Det finns små röda stugor, stugor med eget kök och badrum, tältplats och ställplats för hudbil/vagn. Ett självhushållskök med matsal finns i hus Norrland.

Vi har endast sommaröppet. Våra boendepriser inkluderar slutstädning och parkering. Frukost och kvällsmat ingår inte och kan inte bokas i år.

Upptäck våra lekområden inne och ute för de yngsta, lekplats och lekhus, pysselhus, bordtennis, studsmatta, cyklar och lägereld samt meditations/yogakåta. All tillgång och material är gratis för våra gäster. Mycket skoj är det att observera våra frigående tama getter, får, hundar och katt.

SwedishGermanEnglish