Semesterbyn

I december 2006 upptäckte vi en under många år övergiven liten småländsk skogsby. “Vilket smultronställe!” tänkte vi rent intuitivt men förståd snart också pluspoängen med närheten till Astrid Lindgrens Vimmerby, Katthult, Bullerby, Nils Holgerssons värld och en rad andra spännande utflyktsmål och sevärdheter.
Efter omfattande ombyggnations- och renoveringsarbeten utvecklades Lilla Sverigebyn till en härlig semesteranläggning med ett väldigt engagerat medarbetarestam. Hållbarhetstanken, ekologi som är samverkan mellan natur, djur och människa och en vegansk livsstil spelar en viktig roll här i byn.

Lilla Sverigebyn består av tre före detta typiska småländska bondgårdar och ligger mitt i en sagolik skog och öppet landskap endast en mil ifrån Vimmerby.
Ån och sjöar kan nås med en liten skogspromenad, med våra gratiscyklar eller med några minuters bilfärd. Stångån lämpar sig för kanotturer och det finns fina badplatser i området. Den lugna naturen runtomkring passar perfekt för vila och återhämtning!
Namnet “Lilla Sverigebyn” gav vi vår by då den med sina faluröda träbyggnader och vita detaljer återspeglar den traditionella svenska byggstilen som är så typiskt för Sverige.
Våra gäster kan på detta sätt njuta av charmen från gångna tider utan att behöva avstå från moderna bekvämligheter.

I Lilla Sverigebyn erbjuder vi olika boendealternativ, för varje smak, behov och budget. Det finns små röda stugor, stugor med eget kök och badrum, en liten tältplats där du kan bo i eget tält eller hyrtält från oss som kommer med all nödvändig inredning. Vi erbjuder också husvagnsplatser. Ett självhushållskök med matsal finns i hus Norrland.

Vi har endast sommaröppet. Våra boendepriser inkluderar frukost, slutstädning och parkering. Samtliga gemenskapsrum, fritidsmaterial och vårt hälsosamma och roliga fritidsprogram är gratis för våra bygäster. Upptäck våra lekområden inne och ute för de yngsta, lekplats och lekhus, pysselhus, bordtennis, dart, studsmatta, cyklar, bio i ladugården, lägereld, ett litet bymuseum och mer. Varje dag erbjuder vi också gratis yoga (måste anmälas dagen innan). Mycket skoj är det att observera våra frigående tama getter, får, hundar och katter.

Sköna och hälsosamma massager och behandlingar erbjuds i vår samiinspirerade schamankåta. Personlig yogaterapi och / eller kostråd, samt individuella eller grupplektioner inom olika kinesiska kampsporttekniker kan bokas individuellt mot en extra kostnad.

SwedishGermanEnglish