Vegan Mat & Café

Vegansk mat

I vårt kök arbetar vi så långt det är möjligt med ekologiska, färska livsmedel efter årstiden, som gärna får komma från vår region och delvist från vår egen trädgård.
Vi använder uteslutande icke animaliska råvaror till alla våra goda hemlagade maträtter och vi kan nästan lova att även de som är annars övertygade köttätare inte kommer att sakna någonting under sina semesterdagar i Lilla Sverigebyn.

Här i vårt kök lagar vi din goda mat med mycket omsorg och kärlek. På sköna sommardagar kan ni med fördel sitta ute på terassen mitt i det gröna och blommiga och äta.
I matsalens lekhörn finns det gott om leksaker och spel för de yngsta så att de vuxna kan äta färdigt i lugn och ro.
Drick en extrakopp Fairtrade-kaffe eller örtte eller bara sitt kvar och prata medan barnen leker. Allt för att skapa den rätta semesterkänslan för hela familjen.

Frukost

Serveras mellan 8:00 – 10:00 i ladugården.

På morgonen erbjuder vi ett generöst frukostbuffe med stort urval av gott och nyttigt för att ge dig de bästa förutsättningar att få en toppendag.
Våra gästers välbefinnande och hälsa är viktigt för oss i Lilla Sverigebyn. Därför ser vi särskilt till att det blir en nyttig och varierad frukost med extra mycket grönt och frukt som ger er en god start på dagen.

• Varm och kall dryck ingår.
• Ät så mycket du vill.
• Du kan boka frukost även om du inte bor hos oss. (100 sek, barn 3-12 år 50 sek, 0-3 år äter gratis).

Middag

Boka och betala din kvällmat senast på morgonen samma dag i receptionen eller i samband med din bokning online.

För alla hungriga serverar vi en mättamnde soppbuffe som består av två soppor och en färgglad salladsbuffe genom hela veckan, läs mer nedan.
Kvällsmaten serveras fr.o.m. den 1 juli t.o.m. 16 augusti mellan klockan 18:00 – 20:00.
Pris: 120 sek för vuxen, 60 sek för barn t.o.m 12 år, gratis för barn t.o.m 3 år.
Boka din middag här.
Vänligen anmäl specialkost och allergier i förväg genom att maila oss.

Varje kväll kommer vi servera en mumsig och mättande hemlagad soppa som värmande huvudrätt. Ni ska veta att vi tar vårt ansvar att minska matsvinn på allvar och serverar därför även alltid gårdagens soppa som smakar ännu godare då än dagen före (det visste redan vår gammelfarmor)! Dagligen serverar vi även oändligt med spagetti med linsbolognesesås som är riktigt poppis bland våra minsta gäster. Till det dukar vi upp en regnbågsfärgad plocksalladsbuffe som varvas efter säsong med ett omväxlande urval av olika sallat, majs, tomat, gurka, paprika, lök, gröna ärtor, svamp, rödkål, vitkål, morot, rädisor, zucchinispagetti, rödbeta, feferoni, oliver, bönmix samt en dressing och knäckebröd. Mums!

• I vår reception och café kan ni köpa nyttiga och goda grönsakssoppor från märket MindFuel, med enbart ekologiska råvaror. Tillsätt endast varmt vatten och blanda, så har ni ett nyttigt mellanmål eller lätt lunch!

• Ta gärna med dina egna matvaror för att laga eget i byns självhushållskök (eller i ”ditt” kök i fall du har bokat en stuga med eget kök).

• Låna en grill (gratis). I receptionen kan du också köpa grillkol och goda veganska grillpaket (består av korv, burgare/steak).

• Prata gärna med receptionen för att få rekommendationer på restauranger i Vimmerby och omnejd.

• Receptionen är öppen fr.o.m. den 26 juni t.o.m. den 16 augusti, dagligen mellan 15-20.

Café & Glass

Trädgårdscaféet är i anslutning till receptionen och har öppet dagligen mellan den 26 juni-16 augusti dagligen, kl. 15-20.

Missa inte att smaka våra fantastiska glasspecialiteter från Glasstrolleriet, gjorda på ekologisk rismjölk och fryst frukt. Vilka frukter du vill blanda i din glass bestämmer du själv vid beställningen och på några sekunder kommer din egenkomponerade glass ur maskinen!
Även en god kopp kaffe eller te med en hembakad kaka kan avnjutas vid våra idylliska trädgårdsbord i Caféträdgården.
För alla hungriga besökare rekommenderar vi att prova caféets veganska varma mackor:
– “Varm Trädgårdsmacka” fylld med färska tomater, ost och basilika.
– “Varm Skogsmacka” fylld med blåbär eller lingon.
– “Varm Djungelmacka” fylld med banan och mörk choklad.

I vår reception erbjuder vi det ena och det andra smått och gott såsom vegansk godis och choklad, chips, lättöl och cider eller ekologiska fruktjuicer. Vi har också ett litet urval av litteratur.

Souvenir, godis & annat

I receptionen erbjuder vi också ett och annat man inte ska glömma under semestern.

• Naturliga godis & choklad
• Snacks
• Lite souvenirer och litteratur

Samtliga varor vi säljer är ekologiska, veganska och utan skadliga kemiska tillsatser.

SwedishGermanEnglish