Aktiviteter 2019

Yoga

Varje dag klockan 11:00 kan du delta i Dirks yogaklass. Passar alla, stora som små, med eller utan tidigare erfarenhet. Yogan är gratis för våra gäster. Anmäl dig i receptionen senast kl. 20:00 dagen innan. Om ingen har anmält sig, inställs Yogan för dagen.

Gå på Bio

Anmäl i receptionen att du vill se på film i vår biosalong. Filmvisningar är möjlig från klockan 15-20 i ladugårdens rustika biograf. Anmäl din intresse i receptionen. Ta med dig varma kläder eller filt. Bio är gratis för våra gäster.

Bymuseum

Lilla Sverigebyns lilla bymuseum ligger på ladugårdens övre våning. Där kan du titta på olika spännande föremål som bevittnar hur människorna levde här i byn under gångna tider. Be någon av våra medarbetare att tända upp inför ditt besök. Gratis.

Lek och skoj

Barnen älskar Lilla lekhuset, Lilla pysselhuset, Lilla åkeriet samt vår spännande lekplats med studsmatta, sandlåda, sandleksaker och en liten plaskdamm, piratbåt, stor klätterställning med rutschkana, gunga och klätterträd. I matsalen finns det en fullspäckad lekhörna och för alla äldre barn och vuxna en stor hylla full med olika sällskapsspel samt Dart och ute på gården en sport- och spellåda samt pingisbord. Vid trädgårdscafét finns en sagostig som är spännande för både barn och vuxna.

Våra djur

Att observera och interagera med våra frigående djur är spännande och roligt för alla besökare; tvåbenta som fyrbenta.
OBS Kära föräldrar – Kom ihåg att du ansvarar för ditt barns säkerhet.
OBS Kära hundägare – din fyrbenta vän får mer än gärna tillbringa sin semester hos oss utan koppel men bör kopplas om den jagar våra frigående djur eller annars är olydig.

Låna en cykel eller pingisredskap

Att låna pingisredskap eller en cykel är gratis för våra gäster. Fråga i receptionen.

Bada

Det finns tre sjöar och en å i närheten. Du kan hyra en stor handduk för 20 sek i receptionen. En badkarta finns här.

Natur, upplevelser, sevärdheter och evenemang

I matsalen finns det en Sverige- och Vimmerbykarta uppsatt på väggen samt Vimmerbys sommarturisttidning samt olika broschyrer. Mer detaljerad information, tips för utflyktsmål, vägbeskrivningar men även hjälp med reserveringar, biljettbeställningar och annat får du i receptionen.

Hälso- och Wellnesserbjudanden 2019

Dirk Brüggemann, som är erfaren naturopath, yogalärare, kampsportsutbildare och Ayurveda-hälsokonsult, erbjuder underbara ayurvediska och klassiska massager, hälsorådgivning och kinesisk kampsport:

Abhyanga massage
Traditionell ayurvedisk helkroppsmassage som kombinerar harmoniskt flödande rörelser, tekniker med mer tryck och mjuka stykningar. Energiflödet i kroppen harmoniseras, blockeringar och muskelspänningar löses. Massageoljan hjälper till att rensa och ger näring till alla kroppsvävnader och stärker immunförsvaret.
60 min. 50 € eller 550 SEK

Avslappningsmassage
En individuellt anpassad massage i 45 minuter som löser spänningar i musklerna och nervvävnaden och ökar välbefinnandet. De önskade kroppsdelarna masseras.
45 min. 38 € eller 420 SEK

Rygg och nackmassage (klassisk)
Löser envisa och ihärdiga blockeringar genom specifikt kombinerade och välgörande massagetekniker.
30 min 30 € eller 330 SEK

Fotmassage
Ett fotbad följt av massage förser dig med en mycket avslappnande, stressreducerande och effekt som också aktiverar metabolismen.
30 min. 25 € eller 300 SEK

Zonterapi
Genom att energetisera fotens reflexzoner, stimuleras de klassiska organzonerna såväl som energipunkter samt att meridianerna aktiveras.
45 min. 45 € eller 500 SEK

Yoga terapi och / eller näringsråd
Individuella sessioner som skräddarsys efter ditt personliga behov för specifika hälsoproblem och som du kan fortsätta praktiseras hemma.
60 min 75 € eller 800 SEK

För alla behandlingar används högkvalitativa oljor som ger näring till kroppen och närmar sig hudcellerna optimalt.

Wushu
Som en erfaren kampskonsttränare erbjuder Dirk också stretchande och stärkande Wushu-lektioner.

Kinesisk kampsport
Vid förfrågan erbjuder Dirk också Tai Ji, Qi Gong eller klassisk kinesisk kampkonst och självförsvar.
Enkel- eller grupplektion 90 min. 100 € eller 1100 SEK

Boka dina behandlingar och sessioner i receptionen (personligen, via e-post eller telefon) eller direkt hos Dirk.

* OBS, vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i programmet.

SwedishGermanEnglish