Semesterbyn

bo-rum-uppland-01I december 2006 upptäckte vi en under många år övergiven liten småländsk skogsby. “Vilket smultronställe!” tänkte vi rent intuitivt men förståd snart också pluspoängen med närheten till Astrid Lindgrens Vimmerby, Katthult, Bullerby, Nils Holgerssons värld och en rad andra spännande utflyktsmål och sevärdheter.
Efter omfattande ombyggnations- och renoveringsarbeten utvecklades Lilla Sverigebyn till en härlig semesteranläggning med ett väldigt engagerat medarbetarestam. Hållbarhetstanken, ekologi som är samverkan mellan natur, djur och människa och en vegansk livsstil spelar en viktig roll här i byn.

bo-mormors-hus-01Lilla Sverigebyn består av tre före detta typiska småländska bondgårdar och ligger mitt i en sagolik skog och öppet landskap endast en mil ifrån Vimmerby.
Ån och sjöar kan nås med en liten skogspromenad, med våra gratiscyklar eller med några minuters bilfärd. Stångån lämpar sig för kanotturer och det finns fina badplatser i området. Den lugna naturen runtomkring passar perfekt för vila och återhämtning!
Namnet “Lilla Sverigebyn” gav vi vår by då den med sina faluröda träbyggnader och vita detaljer återspeglar den traditionella svenska byggstilen som är så typiskt för Sverige.
Våra gäster kan på detta sätt njuta av charmen från gångna tider utan att behöva avstå från moderna bekvämligheter.

veganmat-15I Lilla Sverigebyn erbjuder vi olika boendealternativ, för varje smak, behov och budget. Det finns små röda stugor, stugor med eget kök och badrum, en liten tältplats där du kan bo i eget tält eller hyrtält från oss som kommer med all nödvändig inredning. Vi erbjuder också husvagnsplatser. Ett självhushållskök med matsal finns i hus Norrland.
Vi har sommaröppet från juni tills augusti. Våra boendepris inkluderar övernattning, slutstädning och parkeringsplats. Frukost ingår i priset fr.o.m. den 22:a juni t.o.m 22:e augusti.
Samtliga gemenskapsrum, fritidsmaterial och vårt hälsosamma och roliga fritidsprogram som kan omfatta musikgympa, yoga eller löpning är gratis för våra bygäster.
Spännande lekområden inne och ute för de yngsta, lekplats och lekhus, pysselhus, bordtennis, dart, studsmatta, cyklar, bio i ladugården, lägereld, ett litet bymuseum och mer. Mycket skoj är det att observera och umgås med våra frigående tama getter, får, hundar, katter och illrar.

Sköna och hälsosamma behandlingar och massager i vår samiinspirerade schamankåta.
Ekologisk manikyr och pedikyr och livs- och ledarskapscoaching tillhör Lilla Sverigebyns individuellt bokbara hälsoerbjudanden.

semesterbyn-01

SwedishGermanEnglish