Vegan Mat & Café

Vegan mat

I vårt kök arbetar vi så långt det är möjligt med ekologiska, färska livsmedel efter årstiden, som gärna får komma från vår region och delvist från vår egen trädgård.
Vi använder uteslutande icke animaliska råvaror till alla våra goda hemlagade maträtter och vi kan nästan lova att även de som är annars övertygade köttätare inte kommer att sakna någonting under sina semesterdagar i Lilla Sverigebyn.

Här i vårt kök lagar vi din goda mat med mycket omsorg och kärlek. På sköna sommardagar kan ni med fördel sitta ute på terassen mitt i det gröna och blommiga och äta.
I matsalens lekhörn finns det gott om leksaker och spel för de yngsta så att de vuxna kan äta färdigt i lugn och ro.
Drick en extrakopp Fairtrade-kaffe eller örtte eller bara sitt kvar och prata medan barnen leker. Allt för att skapa den rätta semesterkänslan för hela familjen.

Frukost

Serveras fr.o.m. den 22 juni t.o.m. 22. augusti mellan 8:00 – 10:00 i ladugården. Frukost ingår i boendepriset.

På morgonen erbjuder vi ett generöst frukostbuffe med stort urval av gott och nyttigt för att ge dig de bästa förutsättningar att få en toppendag.
Våra gästers välbefinnande och hälsa är viktigt för oss i Lilla Sverigebyn. Därför ser vi särskilt till att det blir en nyttig och varierad frukost med extra mycket grönt och frukt som ger er en god start på dagen.

• Varm och kall dryck ingår.
• Ät så mycket du vill.
• Du kan boka frukost även om du inte bor hos oss. (100 sek, barn 3-12 år 50 sek, 0-3 år äter gratis).
• Frukost ingår om du redan bor hos oss.

Middag

Från och med 2017 ingår INTE längre middag i våra boendepriser. Ett undantag är midsommarbuffen som ingår i boendepriset den 22:a och 23:e juni.

Vi har valt att servera favoriträtten för både barn och vuxna som buffe samt en värmande soppa och en färgglad salladsbuffe genom hela veckan, läs mer nedan.
Kvällsmaten serveras fr.o.m. den 24 juni t.o.m. 22 augusti mellan klockan 18:00 – 20:00.
Pris: 145 sek för vuxen, 70 sek för barn t.o.m 12 år, gratis för barn t.o.m 3 år.
Boka din middag här.
Vänligen anmäl specialkost och allergier i förväg genom att maila oss.

Varje kväll kommer vi servera en mumsig buffe där ni hittar en krämig och fyllig sötpotatissoppa med ingefära som värmande förrätt. Huvudrätterna är allas favorit veganska schnitzlar eller nuggets med krispiga klyft- eller ugnspotatis toppad med en härlig, hemgjord bearnaise- eller annan sås. Främst till barnen, men även alla vuxna så klart, finnst det oändligt med spagetti med linsbolognesesås och så klart ketchup. Till det dukar vi upp en regnbågsfärgad plocksalladsbuffe som varvas efter säsong med ett omväxlande urval av olika sallat, majs, tomat, gurka, paprika, lök, gröna ärtor, svamp, rödkål, vitkål, morot, rädisor, zucchinispagetti, rödbeta, feferoni, oliver, bönmix samt en dressing och knäckebröd. Mums!

• I vår reception och café kan ni köpa nyttiga och goda grönsakssoppor från märket MindFuel, med enbart ekologiska råvaror. Tillsätt endast varmt vatten och blanda, så har ni ett nyttigt mellanmål eller lätt lunch!

• Ta gärna med dina egna matvaror för att laga eget i byns självhushållskök (eller i ”ditt” kök i fall du har bokat en stuga med eget kök).

• Låna en grill (gratis). I receptionen kan du också köpa grillkol, goda veganska grillpaket (består av korv, burgare/steak).

• Prata gärna med receptionen för att få rekommendationer på restauranger i Vimmerby och omnejd.

• Receptionen är öppen fr.o.m. den 22 juni t.o.m. den 22 augusti, dagligen mellan 09-11 (enbart utcheckning) och mellan 15-20. Mellan den 1-21 juni och 23-27 augusti är receptionen öppen efter behov.

Café & Glass

Trädgårdscaféet har öppet den 22 juni-22 augusti dagligen mellan kl. 15-20. Mellan den 1-21 juni samt 23-27 augusti öppnar vi efter behov.
Caféet finns vid receptionen.

Missa inte att smaka våra fantastiska glasspecialiteter från Glasstrolleriet, gjorda på rismjölk och fryst frukt.
Även en god kopp espressokaffe eller te med en hembakad kaka kan avnjutas vid våra idylliska trädgårdsbord i Cafégården.
För alla hungriga besökare rekommenderar vi att prova caféets veganska varma smörgås.

Souvenir, godis & annat

I receptionen erbjuder vi också ett och annat man inte ska glömma under semestern.

• Nyttiga godis
• Snacks
• Lite souvenirer och litteratur
• 100%ig ren naturkosmetik, handtillverkad i Lilla Sverigebyn från Andrea aendres.se som är utbildad ekologisk holistisk hudvårdsterapeut.

Samtliga varor vi säljer är ekologiska, veganska och utan skadliga kemiska tillsatser.

swedishGermanEnglish