Vegan Mat & Café

Vegan mat

I vårt kök arbetar vi så långt det är möjligt med ekologiska, färska livsmedel efter årstiden, som gärna får komma från vår region och delvist från vår egen trädgård.
Vi använder uteslutande icke animaliska råvaror till alla våra goda hemlagade maträtter och vi kan nästan lova att även de som är annars övertygade köttätare inte kommer att sakna någonting under sina semesterdagar i Lilla Sverigebyn.

Här i vårt kök lagar vi din goda mat med mycket omsorg och kärlek. På sköna sommardagar kan ni med fördel sitta ute på terassen mitt i det gröna och blommiga och äta.
I matsalens lekhörn finns det gott om leksaker och spel för de yngsta så att de vuxna kan äta färdigt i lugn och ro.
Drick en extrakopp Fairtrade-kaffe eller örtte eller bara sitt kvar och prata medan barnen leker. Allt för att skapa den rätta semesterkänslan för hela familjen.

Frukost

Serveras mellan 8:00 – 10:00 i ladugården.

På morgonen erbjuder vi ett generöst frukostbuffee med stort urval av gott och nyttigt för att ge dig de bästa förutsättningar att få en toppendag.
Våra gästers välbefinnande och hälsa är viktigt för oss i Lilla Sverigebyn. Därför ser vi särskilt till att det blir en nyttig och varierande frukost med extra mycket grönt och frukt som ger er en god start på dagen.

• Varm och kall dryck ingår.
• Ät så mycket du vill.
• Du kan boka frukost även om du inte bor hos oss.
• Frukost ingår om du redan bor hos oss.

Lunch och middag

Från och med 2017 ingår INTE längre middag i våra boendepriser.

Istället erbjuder vi 3 olika alternativ för våra gäster att försörja sig med lunch eller middag:

• I vår reception och café kan ni köpa nyttiga och goda grönsakssoppor från märket MindFuel, med enbart ekologiska råvaror. Tillsätt endast varmt vatten och blanda, så har ni ett nyttigt mellanmål eller lätt lunch!

• Ta gärna med dina egna matvaror för att laga eget i byns självhushållskök (eller i ”ditt” kök i fall du har bokat en stuga med eget kök).

• Låna en grill (gratis). I receptionen kan du också köpa grillkol, goda veganska grillpaket (består av korv, burgare/steak).

• Prata gärna med receptionen för att få rekommendationer på restauranger i Vimmerby och omnejd.

Receptionens öppettider under sommarn är: 19 juni-20 augusti öppet dagligen mellan kl.09-11 och kl.15-20, 1-18 juni samt 21-27 augusti öppet efter behov.
Självhushållsköket och matsalen är alltid tillgängliga, dygnet runt.

Café & Glass

Trädgårdscaféet har öppet den 26 juni-20 augusti dagligen kl.15-20, den 1-25 juni samt 21-27 augusti öppnar vi efter behov.
Caféet finns vid receptionen.

Missa inte att smaka våra fantastiska glassspecialiteter från Glasstrolleriet, gjorda på rismjölk och fryst frukt.
Även en god kopp espressokaffe eller te med en hembakad kaka kan avnjutas vid våra idylliska trädgårdsbord i Cafégården.
För alla hungriga besökare rekommenderar vi att prova caféets veganska varma smörgås eller grillkorv.
Därutöver erbjuder vi ett urval egen tillverkade veganska husmanskosttallrikar som man kan köpa som frysen maträtt för att värma upp i caféets mikrougn.

Souvenir, godis & annat

I receptionen erbjuder vi också ett och annat man inte ska glömma under semestern.

• Nyttiga godis
• Snacks
• Björns goda bärsafter
• Lite souvenir och litteratur
• 100%ig ren naturkosmetik, handtillverkad i Lilla Sverigebyn från Andrea aendres.se som är utbildad ekologisk holistisk hudvårdsterapeut.

Samtliga varor vi säljer är ekologiska, veganska och utan skadliga kemiska tillsatser.

swedishGermanEnglish